|Umm. . .No. Not this kind of Payday.|
|This kind. Where I get cash money.|
This is the time where I tally up my miles, my racing miles, and my PRs and I PAY MYSELF FOR THEM!!! This is how it works:
I pay myself $.50/running mile, $1.00/racing mile, and $5.00/PR. The catch is that I deduct all racing fees and babysitting fees for racing. The good news is that I didn't need a babysitter this year because my kids are finally old enough to watch themselves. Envy me, mothers of young kids.
Here are the numbers:
105.3 racing miles
1158 overall miles
I subtract the racing miles from the overall miles:
1158-105.3= 1052.7 non-racing miles
I multiply the money amounts by each mile. In this case, I just needed to divide the running miles by two (since it's 50 cents/mile). Then I add the dollar amounts together:
1052.7/2= $526.35 + $105.3= $631.65
Looks awesome, right? Except now I need to calculate my racing fees:
racing fees= $585 OUCH.
I subtract the racing fees from the overall pay:
Then I add my PR bonus:
6 PRs x $5.00 = 30.00 + $46.65 = $76.65
This is about half of what I earned last year, even though I ran more miles, because I also ran more races, and some of them (I'm looking at YOU, Ragnar Trail WV) were expensive. That's ok, though, because any year that I break even is a good year.
What do I do with the money? I have a special running savings account where I stash the money, and I plan to use it someday for the Paris Marathon.
|Someday this will be me, running down the Champs-Elysées.|
How do you reward your fitness?
Happy New Year, Peeps! Run happy!
Like what you read? Follow me on Twitter @itibrout!